top of page
Skribentens bildChrister Käld

Dagens klimatpolitik är byggd på gissningar - ingen vet


Media har länge larmat om den pågående klimatkrisen. I en pinfärsk intervju för Riks förklarar Torbjörn Ripstrand på ett enkelt sätt hur vi inte behöver oroa oss för framtiden.


Programledaren tar upp frågan om hur den vetenskapliga grunden i klimatpolitiken egentligen ser ut. IPCC kör ju hårt med sin modell om att det är koldioxidnivån som styr uppvärmningen och hon undrar om det förhåller sig så. Torbjörn förklarar på ett lättfattligt sätt att skillnaden mellan deras syn och klimatrealisternas syn ligger i tron på hur väl klimatmodellerna kan förklara dagens klimatförändring.


Bristen i modellarbetet är den enorma osäkerheten i resultatet. Man tar med mer och mer ingående parametrar för varje rapport och det är ju bra i sig men varje delparameter innehåller i sig en osäkerhet så slutresultatet blir bara ännu mera osäkert. Torbjörn menar att klimatrealister inte baserar sin fakta på modeller överhuvudtaget utan uppmätta värden och historiska trender där förståelsen för upprepade cyklers effekter ofta ger svaret.


Torbjörn tar upp problemet med hur massmedia i dag totalt censurerar all data som motbevisar koldioxidhysterin. Man tillåter inte ens en debatt i ämnet och det är för många helt oförklarligt. Riks är ett stort undantag. En ära till dem.


Lyssna gärna på videon, den är värd att ta till sig.







Christer Käld

320 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bengt
May 23

Lugnt och sansat. Upplysande. Bra. Tyvärr störde A B K med inklippt reklam för MP. Hoppas hon är mer begåvad än inslaget.

Like
bottom of page