top of page
Skribentens bildChrister Käld

Jorden är på väg in i en nedkylningsperiod nu, - del 3/3.


Ännu en forskare som varnar för kall period på kommande. Andrej Fedetov ,rysk polarforskare säger : Nedkylningen börjar 2030... Klimatkrisen är en stor "globalistisk bluff" Hela Ryssland och stora delar av Europa är nu ISKALLA. Börjar vi redan se tecken på nedkylning?




En framstående polarforskare som intervjuats av den ryska vetenskapsakademin säger att vi måste förbereda oss för en allvarlig global nedkylning, som ska börja 2030-2035.





"Uppvärmningen är på väg att ta slut. Och orsaken är inte människan, utan samspelet mellan solen och jorden. För närvarande befinner vi oss i en gynnsam period, men vi kommer oundvikligen att övergå till en ogynnsam [kall] ... omkring 2030–2035."


Detta uttalande av Andrej Fedotov, chef för det limnologiska institutet vid den ryska vetenskapsakademin (RAS), publicerades i en intervju denna månad av RAS, landets ledande vetenskapliga institution.

Fedotov, doktor i geologiska och mineralogiska vetenskaper, citerade sina studier av Bajkalsjön och historiska klimatepoker och varnade för att "När istiden kommer kommer du att känna den omedelbart."


Fedotov, en av världens främsta arktiska forskare menar alltså att världen är på väg in i en "mindre istid".


Förbered dig på kyla!

Han uppmanar allmänheten att förbereda sig eftersom sådana nivåer av kyla skulle ha en allvarlig inverkan på den globala livsmedelsförsörjningen. Nu har tre forskare kommit med samma budskap. DET BILR KALLARE NU. Om världshaven börjar kylas ner kommer inte bara luften att bli kallare utan även : - haven börjar krympa vilket leder till att havsnivåerna börjar sjunka - avgasningen i haven minskar vilket innebär att CO2 - nivån i atmosfären sjunker - kall luft möter varm luft vilket ger kraftiga oväder och mycket regn/hagel/snö



Kan det iskalla läget i Ryssland nu vara en föraning?


I början av december spred sig Arktis praktiskt taget till Ryssland (och Europa).

Bild: Temperaturavvikelser på upp till -30 °C under säsongsgenomsnittet. Beskuren på EIKE.

Extrem kyla satte in över större delen av Rysslands 17,1 miljoner km² stora territorium, vilket är tredje året i rad som landet har drabbats av svår frost i början av december: -61,1 °C i Delyankir den 8 december 2021 och -61 °C i Oymyakon den 12 december 2022.

Lägsta på 40 år

I den vidsträckta regionen Jakutien (3,1 miljoner km²) rapporterade hälften av väderstationerna temperaturer under -50 °C den 4 december. I staden Iema uppmättes en tidig temperatur på -58,7 °C den 5 december, den lägsta decembertemperaturen i staden på mer än 40 år.


Andra enastående värden inkluderar -58 °C i Oymyakon och -56,1 °C i Agayakan, även om värden under -50 °C regelbundet registrerades.

Rekord för snöfall

Frosten väntas förvärras under resten av december. Enligt gismeteo.ru rapporter skulle temperaturer på -60 °C och lägre nås i Oymyakon den 5 och 6 december.

Därefter förväntas ytterligare intensifiering.

Världens största land lider av en allomfattande, rekordstor djupfrysning. Söndagen den 3 december sattes enligt den lokala meteorologen Jevgenij Tishkovets ett dagligt rekord för snöfall från 1878, vilket slog det tidigare rekordet från 1980.


Europa drabbas också




Norden är kall med mycket snö Hela Norden har ända sedan början av november fått mera snö än vanligt och även kallare än det brukar vara så här års.


Tyskland ser massivt snöfall

Stora delar av Europa drabbades också av extrem kyla och kraftiga snöfall tidigare denna månad. Lördagen den 2 december föll 46 cm snö i München – ett rekord för december som går tillbaka till 1933 och slår det tidigare månadsrekordet på 44 cm från den 29 december 1938. Som ett resultat av detta ställdes nästan 800 flygningar in bara under en dag.

GFS 2m temperaturavvikelser (°C) 4 december. [tropicaltidbits.com].


Detta var extremt sällsynt i början av december. Faktum är att detta är den tidigaste -18°C som flygplatsen någonsin har uppmätt.

Överraskande nog var det frost i praktiskt taget hela Tyskland första veckan i december.



Elnätet vacklar

Det tyska elnätet, som är hänsynslöst inriktat på förnybar energi, kämpar för att möta den ökade efterfrågan på energi.

Regeringen grips av panik och backar nu när ogenomtänkta åtgärder drivits igenom av korrupta/svaga politiker (tillsammans med ett överdrivet beroende av rysk gas). Visserligen är detta bara väderfenomen och man kan inte dra för snabba växlar med påståenden om klimatförändringar genom dessa iakttagelser men genom att det är tredje året i rad med tidiga omfattande långa köldknäppar är det lätt gjort att se kopplingar till det som de tre forskarna i denna serie kommit fram till :


Solforskare Valentina Zharkova hävdar alltså att vi är på ingång till nästa Grand Solar Minimum som kommer att pågå i 3 solcykler, ända fram till mitten av 2050-talet. En period med sänkning av den globala temperaturen som förväntas likna den under Maunder Minimum.
Klimatforskare David Dilley visar på att gravitationscyklerna berättar för oss att vi är på väg in i en avkylningsperiod nu som kan räcka i 230 år.
Polarforskare Andrej Fedotov menar att vi senast 2030 har en mini-istid framför oss.


Borde FN ordna nästa COP möte i Sibirien och kalla det COP1 - året när vi började om från början? Då får världens länder hitta på nåt som håller kvar temperaturen på 1,5 grader - så att den inte sjunker - för förindustriell temperatur vill ju ingen ha





166 visningar3 kommentarer

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Christer Käld
Christer Käld
Dec 13, 2023

I Dubai har man kommit överens nu äntligen. Men om vad? Man tycks vara väldigt nöjd med att bara få med en text om "fossilt bränsle" i ett avtal som i sig inte säger nånting. Länder som USA, Kina, Indien och OPEC:s organisation får utan att blinka bara fortsätta med sin olja, gas och kol. Och det kommer de säkert att göra. Till och med öka på. Vem tror nåt annat? Och det kan vara bra, t.o.m. mycket bra med tanke på en kommande avkylning av jorden nu. DÅ BEHÖVER VI ALL ENERGI SOM VI BARA KAN TA TILL ! Vi kommer att få tacka dem ännu för vad de gör, hur knasigt det än låter. Vad forskarvärlden borde göra n…

Like

robert.juslin
Dec 13, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Tack Christer för tre fantastiska sammanfattningar, Andrej Fedetov var obekant för mig.


När jag för några år sen efter att läst och hört flera inlägg av Valentina Zharkova, vid flera tillfällen

upplyst min omgivning om att det faktiskt kan bli kallare, har jag bemötts med konstiga blickar

som kunnat tolkas som "han kan inte vara riktigt klok".

Det är ju möjligt att det är en riktig diagnos och så länge som folk i allmänhet tar till sig endast den information som media förmedlar så förstår jag bra att man har den bilden att det kan inte gå på annat sätt än att det blir bara varmare (eller hetare) hela tiden. Den som lever får se!


Guterres i Dubai säger: Att…


Like

Christer Käld
Christer Käld
Dec 13, 2023

Biden har nyligen sagt : " Klimatförändringen nu är värre än ett kärnvapenkrig". FN:s klimatchef sade vid COP28 : " Vi har förflyttat oss från global uppvärmning till global kokning"

Detta samtidigt som stora delar av världen fryser - och värre kanske det blir om man skall tro dessa tre forskare. Får se var vi hamnar?


Edited
Like
bottom of page