top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Mann förutspådde ett rekord på 33 orkaner på Atlanten den här säsongen – i slutet av augusti var det bara 5

Klimathotsivrarna förutspådde en nära nog våldsam orkansäsong i Atlanten. Den kommer högst antagligen inte att bli av. Igen en gissning bland många andra som totalt bommade målet. Hur mycket av framtida klimatlägen som görs via klimatmodeller är inte mer än just gissningar?



Detta inlägg är i stora drag hämtat från EIKE :




I en mycket uppmärksammad prognos för den atlantiska orkansäsongen förväntades 33 namngivna stormar för den här säsongen. Det finns fortfarande 28 stormar att inträffa, främst i september och oktober, för att bekräfta detta.


"Kan det här vara den sämsta förutsägelsen inom klimatvetenskapen som någonsin gjorts?" frågar meteorologen Ryan Maue med en blinkning.


Föga förvånande kommer förutsägelsen från ingen mindre än "Hockeyklubban" själv, Michael "Nostradamus" Mann – en man som enligt min mening har gjort mer för att underminera klimatvetenskapens trovärdighet än alla andra AGW-partimedlemmar tillsammans.

Mann och hans kumpaner har namngett rekordstora 33 namn på stormar under den nordatlantiska orkansäsongen:



NOAA förutspådde också det högsta antalet namngivna stormar i sin historia.

Massmedia har plockat upp dessa "förfärliga förutsägelser" och spridit dem vidare, vilket är deras jobb:



Det finns många anledningar till att den här orkansäsongen i Atlanten har varit en flopp – hittills – en myriad av störande faktorer som klimatkabalen verkligen inte ens förutsåg.


Det mest överraskande var kraschen i temperaturerna i Nordatlanten, som har sjunkit med 0,5 till 1 °C sedan juni, med en avkylning på nästan 2 °C sedan toppen i mars. Alla klimatmodeller har haft fel. Nu håller en "atlantisk Niña" på att växa fram:




För att vara tydlig: Orkansäsongen börjar inte bara långsamt, utan den är praktiskt taget obefintlig än så länge. Från mitten av augusti ser vi några av de lugnaste tropiska förhållandena sedan mätningarna började.

Även med vad Mann och media kallar "aldrig tidigare skådade klimatförhållanden" upplever vi inte de superstormar som vi varnades för. Vilken fakta grundade sig Mann & CO på?



Varför är man så ivriga att manifestera katastrofer?


Klimatförändringsindustrin har vuxit till ett konglomerat på flera miljarder dollar som expanderar sin verksamhet genom att sprida skräck och framställa varje väderhändelse som bevis på slutet, där vår enda räddning ses i extrema ekonomiska uppoffringar.

Målet är en omfördelning av rikedom och makt, och det ser mer och mer ut som "neo-feodalism" för varje dag som går.


Trots den ständigt växande listan över patetiska CAGW-misslyckanden – den atlantiska orkansäsongen 2024 är den sista – kommer vargylcirkusen att fortsätta och utnyttja varje naturkatastrof för att främja denna kontrollberoende agenda.


Det finns ingen nära förestående CO₂-inducerad global miljöapokalyps. Om någon påstår det så bör de visa var? Profetian är falsk.




Så här skriver IPCC i sin senaste rapport AR6 ( SPM-delen):


B.2.4

Vid ytterligare global uppvärmning kommer extrem nederbörd bli mer intensiv och inträffa oftare i de flesta regioner (mycket sannolikt). Globalt sett beräknas extrem dygnsnederbörd intensifieras med cirka 7 procent för varje 1°C av global uppvärmning (mycket troligt). Andelen intensiva tropiska cykloner (kategori 4 eller 5) och de maximala vindhastigheterna i de mest intensiva tropiska cyklonerna beräknas öka globalt sett vid ökande global uppvärmning (mycket troligt). {8.2, 11.4, 11.7, 11.9, kapitelöverskridande ruta 11.1, ruta TS.6, TS.4.3.1} (figur SPM.5, figur SPM.6)



Så visar alltså inte denna säsong.



Christer Käld

418 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page