top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Netto-nollplanerna är farliga och stöds INTE av vetenskapen

Det säger tre forskare. Varför driver EU och alla deras stater då så hårt på något som lutar mot katastrof? Skall vi bara se på och acceptera ett bygge som liknar ett korthus som kommer att ramla förr eller senare? Varför går Kina och Indien sina egna vägar? Är de klokare än oss?

Global katastrof Net Zero-initiativet från regeringar och privata organisationer är vetenskapligt ogiltiga och kommer att leda till global utarmning och svält om de genomförs, enligt en rapport publicerad av CO2 Koalition. Den 55-sidiga artikeln beskriver hur målen för Net Zero för att eliminera användningen av fossila bränslen och utsläppen av växthusgaser bygger på analysmetoder som bryter mot grundläggande principer i den vetenskapliga metoden som har sitt ursprung för mer än 300 år sedan. "Tillförlitlig vetenskaplig kunskap bestäms av den vetenskapliga metoden, där teoretiska förutsägelser valideras av observationer eller förkastas genom att inte göra det", säger artikelförfattarna – två kända fysiker och en geolog sedan mer än 40 år. Vetenskap måste förankras i observationer som leder till analys och slutsats "Överensstämmelse med observationer är måttet på vetenskaplig sanning", fortsätter artikeln. "Vetenskapliga framsteg fortskrider genom samspelet mellan teori och observation. Teori förklarar observationer och gör förutsägelser om vad som kommer att observeras i framtiden. Observationer förankrar förståelsen och sållar bort teorier som inte fungerar. Artikeln förutspår global svält om fossila bränslen elimineras. "Den senaste tidens erfarenheter i Sri Lanka ger en röd varning. Världen har just bevittnat kollapsen av den en gång så rika jordbrukssektorn i Sri Lanka som ett resultat av regeringens restriktioner för mineralgödsel", står det i rapporten. Artikeln säger att 600 miljoner år av geologiska bevis visar att CO2 Nivåerna är nära rekordlåga och att atmosfäriska ökningar av gasen följer uppvärmningsperioderna snarare än föregår dem. Dessa data "är tillräckligt bra för att kullkasta argumentet att atmosfärisk CO2 koncentrationer styr jordens klimat och teorin om att fossila bränslen och CO2 kommer att orsaka katastrofal global uppvärmning. Det kommer de inte att göra." Artikelns författare är Dr. William Happer, professor emeritus i fysik, Princeton University; Dr. Richard Lindzen, Alfred P. Sloan professor emeritus i atmosfärsvetenskap, Massachusetts Institute of Technology; och Gregory Wrightstone, geolog och verkställande direktör för CO2 Koalition. Rapporten säger att Net Zero-regler och åtgärder är vetenskapligt ogiltiga eftersom de:

  • Fabricerar data eller utelämnar data som motsäger deras slutsatser. Förespråkare för Net Zero rapporterar regelbundet att extremväder är allvarligare och vanligare på grund av klimatförändringarna, samtidigt som bevisen inte visar någon ökning – och i vissa fall en minskning – av sådana händelser.

  • Förlitar sig på datormodeller som inte fungerar. En analys av 102 datormodeller som användes av Net Zero-förespråkare visade att 101 av dem inte hade lyckats matcha verkliga observationer. "Enkelt uttryckt, de (dator)modeller som är nödvändig för varje regerings nettonollreglering fungerar inte", står det i tidningen.

  • Förlitar sig på resultat från FN:s klimatpanel (IPCC) som är regeringars åsikter, inte vetenskap. Rapporten säger att IPCC-forskarnas slutsatser som motsäger berättelsen om katastrofal global uppvärmning från fossila bränslen skrivs om av regeringsbyråkrater för offentliga rapporter för att stödja den falska berättelsen om Net Zero-förespråkare.

  • Utelämnar de extraordinära sociala fördelarna med CO2 och fossila bränslen. Koldioxid, inklusive den från förbränning av fossila bränslen, fungerar som växtnäring som ökar produktionen av grödor och gör det möjligt för fler människor att äta. CO2, liksom växthusgaserna metan och dikväveoxid, bidrar till att hålla jorden vid temperaturer som främjar liv. Utan dem skulle människor lida. Fossila bränslen är ekonomiska och rikliga energikällor som är nödvändiga för moderna samhällen och är viktiga råvaror för gödningsmedel och bekämpningsmedel som stöder livet för miljarder människor.

  • Utelämnar de katastrofala konsekvenserna av att minska fossila bränslen och koldioxid2 utsläpp till nettonoll. "Det kan inte nog betonas att eliminering av fossila bränslen och implementering av Net Zero-policyer och åtgärder innebär eliminering av kvävegödselmedel och bekämpningsmedel från fossila bränslen som kommer att resultera i att ungefär hälften av världens befolkning inte har tillräckligt med mat att äta", står det i rapporten.

  • Förkastar den vetenskap som visar att det inte finns någon risk för katastrofal global uppvärmning orsakad av fossila bränslen . "Vi känner inte till någon tillförlitlig vetenskap som stöder National Climate Assessment's eller andras teori om att fossila bränslen och CO2 kommer att orsaka katastrofal global uppvärmning", säger artikelförfattarna, "Vi har skrivit mycket om denna fråga i årtionden."

Den Arlington-baserade CO2 Koalition är en ideell organisation med mer än 100 vetenskapsmän och forskare som är engagerade i att utbilda allmänheten och beslutsfattare om fördelarna med koldioxid och om gasens roll i klimatdynamiken.

53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page