top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Tysk ungdom har vaknat! Det gröna partiet förlorar 83% av sina unga väljare .


De gröna presterar katastrofalt i östtyska opinionsundersökningar bland ungdomar och förlorar nära 80 procent av stödet!

Den gröna rörelsen i Tyskland befinner sig i ett fritt fall-kollaps!





För bara några få år sedan lutade den tyska ungdomen överväldigande mot Bündnis 90 die Grünen (tyska gröna partiet). Kom ihåg hur Greta Thunbergs rörelse var i nyheterna överallt, och FridaysForFuture ledde en stor ungdomsrörelse mot en ny framtid.


Vid ett tillfälle sänkte de tyska gröna rösträttsåldern till 16 år, i ett försök att få ännu fler röster. En del spekulerade till och med i att Tyskland snart skulle få se en grön förbundskansler!


Störtdykning i opinionsundersökningar

Sedan, 2021, kom de tyska gröna till makten i en koalition tillsammans med SPD-socialisterna och FPD-liberalerna. Omedelbart började de genomföra alla möjliga av sina galna gröna idéer och för första gången började tyskarna inse exakt vad det hela egentligen betydde: problem med energiförsörjningen och ekonomiska elände som manifesterades av hög inflation, skyhöga räntor och industrialiseringens kollaps.

Visionerna om en grön utopi förvandlades plötsligt till en dystopisk mardröm och en dyster framtidsutsikt. All hype kring De Gröna smälte bort snabbare än en snögubbe i en vulkankrater.


En åldersgrupp som sedan dess verkligen har vaknat är den tyska U18-gruppen, det vill säga ungdomar under 18 år.

Thüringen: De gröna förlorar häpnadsväckande 83 procent av ungdomsstödet

I dag rapporterar Kolja Barghoorn på sin sajt Aktien mit Kopf att häpnadsväckande 83 procent av ungdomarna sedan dess har vänt ryggen åt det gröna partiet i delstaten Thüringen, där det i september kommer att hållas avgörande delstatsval.

I Thüringen tillfrågades 9000 ungdomar under 18 år i en undersökning vem de skulle rösta på. Vinnare med stor marginal var det konservativa partiet AfD – som på långa vägar fick 37,4 procent av rösterna – mer än dubbelt så mycket som 16,5 procent 2019.


Hårt slag mot De gröna

Det verkliga politiska blodbadet har ägt rum inom det gröna partiet (Grüne). År 2019 fick De gröna 21,7 procent av rösterna från unga. Men i de senaste resultaten var det bara ynka 3,7 procent som röstade på dem.


Detta innebär att De gröna i Thüringen har förlorat häpnadsväckande 83 procent av sitt stöd från den tyska ungdomen!


Barghoorn kallar utvecklingen för "ett blått mirakel", med hänvisning till den officiella färgen för det kraftigt växande konservativa partiet AfD.

79 % överger De gröna i Sachsen

I den östra delstaten Sachsen (Sachsen) – där även delstatsval ska hållas i september – är resultaten likartade, med massiva förluster för De gröna och enorma framgångar för högerpartiet AfD, se Junge Freiheit här!

I Sachsen fick De gröna bara 5,7 procent i mätningen, jämfört med 27,3 procent 2019 – det är en minskning med 21,6 procent. Det betyder att 79 % av deras stöd bland ungdomarna har gått ut i Sachsen!

Det är över – för den här gången – för den gröna rörelsen i Tyskland.



P Gosselin


336 visningar0 kommentarer

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page