top of page
Skribentens bildChrister Käld

Vaccinering mot desinformation om klimatet



Torsdag denna vecka, den 11.4 kommer CCNow att hålla ett "Webbinarium" för journalister vid 600 nyhetskanaler som når nära 2 miljarder människor. Temat är: Hur skall man komma åt DESINFORMATION om KLIMATET. Man tycks ha kommit på en hej dundrandes ide: VACCINERA FOLKET = Varna dem på förhand.




Nedanstående reklam kom via min e-mail :



Översatt till svenska:






Det allvarliga är hotet mot allt oliktänkande


Det finns ingen gräns för hur långt man kan gå i kampen mot alla de som INTE tror på den "rätta läran" i klimatfrågan:


  • Det finns en accelererande klimatkris

  • Antropogena utsläpp är den enda orsaken till klimatförändringarna

  • Jorden blir bara varmare och varmare om vi inte får ner våra utsläpp


I detta fall är man kanske mera rädd för att de som inte är "troende" berättar åt andra varför de inte tror. De sprider alltså då desinformation om klimatet och det måste bekämpas. Detta initiativ måste nog ses som ett desperat försök att få folk att inse att inte lyssna på oss som tror på naturens oövervinneliga kraft att styra jordens klimat. Men frågan är så mycket större än det. I ett vidare perspektiv handlar det om att kuva folkets vilja från eget tänkande och ställningstagande till en övergripande lydnadshierarki där skapade dogmer och postulat MÅSTE förstås, accepteras och följas. Snart kanske det blir vite på oliktänkandet och vi som inte håller med om den rätta läran har att se fram emot repressalier. Redan nu görs alla försök man bara kan ta till att blockera denna "desinformation" från sociala medier, google, media och Public Service.



CCNow har förstått att mainstream media är ett användbart och effektivt verktyg att nå ut till folk och nu kommer man då att försöka påverka journalister världen över. Tankarna går till liknande fall i historien där oliktänkare inte tillåtits existera utan straffats hårt, många gånger med döden som följd.

Vi får bara se en upprepning i modern form. Frågan är om den demokrati som vi ändå byggt upp i vårt samhälle där folket trots allt har en viss makt kommer att lyckas besegra denna villfarelse.



Christer Käld



299 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page