top of page
Skribentens bildChrister Käld

Vad är det egentligen som talar för en klimatkris?

Uppdaterat: 26 sep.


Vi hör med jämna mellanrum media rapportera om allt varmare, torrare och mera kaotiskt väder som drabbar oss. IPCC styr hotnivån med säker hand och ser till att klimataktivisterna får näring till en allt mera eskalerande klimatkris. Allt detta medan forskare tar fram rapport efter rapport som visar på att dessa hotbilder inte bygger på mätbar fakta utan modellbaserade antaganden eller rena gissningar.







Lite fakta bland alla hot om jordens kollaps



  1. Orsaken till det varma 2023 berodde inte på ökad halt av koldioxid i luften Det varma året berodde på kraftigt ökad solinstrålning och vulkanutbrottet på Hunga Tonga De extraordinära klimathändelserna 2022-24 (klimatvett.fi)

  2. Havsnivåerna stiger inte mer än normalt. Havsnivåerna har stigit något p.g.a. varmare vatten och beräknas stiga max 20 cm ännu framtill 2100 om inte kommande kallt väder kommer att börja kyla ner haven vilket dock solforskarna menar. Då börjar havsytan sjunka igen. Den går upp och den går ner .... som alltid. Behöver vi vara oroliga för kommande havsnivåhöjningar? (klimatvett.fi)

  3. Polarisarna smälter inte rekordsnabbt, de smälter de facto inte alls utan växer. 97% av alla jordens glaciärer finns på Grönland och Antarktis. Smältningen av Grönlands glaciärer har varit avtagande ända sedan 2010 när förlusten var uppe i 11 km3. Nu är det mera tillväxt än smältning. Surface Conditions: Polar Portal Antarktis blir allt kallare - Klimatupplysningen

  4. Grönlands inlandsis både smälter och växer, som den alltid gjort. Issmältningen i det inre av Grönlands inlandsis flyter långsammare idag än den har gjort under 95 % av de senaste 9 000 åren – med den lilla istiden som den enda perioden med mindre isflöde (MacGregor et al., 2016) Ny studie: Grönlands isar har förändrats kraftigt under hela Holocen. (klimatvett.fi)

  5. Havens temperatur har inte stigit till en hotande nivå Den kraftiga solinstrålningen och Hunga Tonga utbrottet har gjort att havens temperatur har stigit. El Niñon 2023 har också bidragit – den ( temperaturen ) förväntas dock nå sin topp i år eller nästa år varefter den igen kommer att sjunka. Temperaturen ligger INTE på en hotande nivå i dag. Alla påståenden om det motsatta bygger på modellberäkningar och förutsägelser med mycket stor osäkerhet.

  6. Det finns inga nationer eller städer som sjunker eller ens riskerar att sjunka De prognoser som pekar på att världshaven kommer att sluka hela nationer och kuststäder bygger enbart på modellberäkningar och gissningar. Inget i dag tyder på att detta kommer att ske. Antarktis: glaciärer i balans – inget bidrag till havshöjning - Klimatupplysningen

  7. Korallreven frodas på många håll, bleks på några få platser men de dör inte. Det dominerande Barriärrevet mår bra. Till och med mycket bra. klimatvett.fi/post/när-skall-alarmismen-få-ett-slut-del-2-hotet-om-korallrevens-kollaps

  8. "Tropiska sjukdomar" rör sig inte norrut Det finns ingen statistik som visar på att tropiska sjukdomar skulle sprida sig norrut med dagens temperaturförändring. Modellerna som detta baserar sig på är helt programmerade efter att våra utsläpp av koldioxid i framtiden kommer att öka temperaturen så att gränsen för tropiskt klimat skulle flytta norrut. Detta stämmer dock inte.

  9. Tropiska träd och växter flyttar inte norrut! Se punkt 8.

  10. Polerna har börjat kylas ner Vi har här på klimatvett visat att både Nordpolen och Sydpolen nu svalnar av. Detta är de första tecknen på att jorden nu går in i en kallare fas. Tio obesvarade frågor (klimatvett.fi)

  11. Tropiska stormar och tornados har minskat Extremväder överhuvudtaget har minskat visar statistik. När det gäller rätten till liv har den globala dödligheten (per 100 000 invånare) till följd av extrema väder- och klimathändelser minskat med 99 procent sedan 1920. https://doi.org/10.1016/j.techfore.2020.119981. Extremväder och tidiga varningar - Klimatupplysningen

  12. Skogsbränder har minskat i antal. Skogsbränder överlag på jorden har minskat i antal, tvärtemot vad media säger. Det som media visar är specifika platser där ofta människan visat sig vara påtändaren. Statistik om skogsbränder | KLIMATSANS

  13. Sahara och många andra öknar runt om i världen krymper. Högre CO2 -halt i atmosfären leder till mera grönska och mindre öknar. Deserts 'greening' from rising CO2 – Watts Up With That?

  14. AMOC flyter på som normalt och Golfströmmen t.o.m. ökar i intensitet Det finns inget som helst hot mot att havsströmmarna i Nordatlanten där Golfströmmen är en del skulle försvagas. Tvärtemot har de blivit något starkare. NÄR SKALL ALARMISMEN FÅ ETT SLUT? ::: Del 1 /4 Hotet om Golfströmmens kollaps (klimatvett.fi)

  15. Solen lugnar nu ner sig och det medför kallare tider framöver Vi går nu in i en fas där solens aktivitet klart minskar. Detta kommer enligt solforskarna att pågå under en längre tid och det betyder klart kallare väder. Kan till och med bli en ny Maunder Minimum som vi upplevde under 1600-1700 talet. SOLENS roll i klimatförändringen ::: Del 2/3 Solcykler (klimatvett.fi)





Mot denna bakgrund följer frågan:


Var ligger klimatkrisen?



Christer Käld

826 visningar4 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

4件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
annochjan
4月14日

Visst är det märkligt.

Den FN-styrda propagandan om klimathotet, numera klimatkrisen, styrs av meteorologer med tidsmässiga skygglappar, medan klimatologer de som har grepp om de långa tidsskalorna tidigt i processen hängdes av.

I det stora tidsperspektivet, klimatet, ligger nuvarande väderutveckling inom de naturliga förändringarnas ram men utnyttjas till att hota om framtida väderkatastrofer, det så kallade klimathotet. Samtidigt förbjuds de energikällor som möjliggjort den utveckling som industrialismen med den moderna civilisationen bjudit på.

Nu finns det dessutom tydliga tecken på att vi går mot en ny avkylningsperiod samtidigt som vi enligt enligt skygglappsdebatten ska försörjas av väderberoende och ”gratis” fast dyrköpta energikällor det vill säga sol och vind vars infångning sol- och vindkraften redan visat sig ohållbara.

Hur övertygade de…


いいね!

utsi
4月13日
5つ星のうち5と評価されています。

Jag bor mellan 68 och 69 grader nord och den kommande kylan ger mig klimatångest. Folk omkring mig fryser men känner ändå motsatt klimatångest av att se klimatnyheter på TV.

いいね!

bengt
4月12日

Mycket bra genomgång. Varför tar inte politiker och media till sig detta? Vem styr? Det blir hungersnöd och gigantiska felinvesteringar om detta får fortgå. Politiker = evertebrat!

いいね!

c8008l
4月12日
5つ星のうち5と評価されています。

Tänk om tidningarna kunde skriva om detta också men de har en högst egen policy!

いいね!
bottom of page